Kako je obitelj iz Zagreba završila na zapadnom Žumberku?

Sve je počelo 2010. godine, kad smo slučajno upoznali ovu prekrasnu pasminu šetajući po plaži na moru i istoga trena se zaljubili. Žena koja nas je upoznala sa svojom Lagotticom ubrzo je postala naša velika prijateljica, a u naš dom stigla je Ria, sniježno bijela Lagottica prekrasnog prijateljskog karaktera koja je osvojila naša srca.

Brzina kojom je Ria učila i način na koji je slušala sve što smo joj govorili, svakim danom nas je sve više fascinirala. Pas ljudskog karaktera koji nema miris, ima antialergijski dlaku i ne linja se, bio je savršenstvo za život u stanu.

U to vrijeme imali smo vikendicu na Žumberku gdje bi odlazili kada god bi imali priliku. Iako smo znali da su Lagotti izvrsni tartufari i da je Ria prošla obuku lova na tartufe, nikada nismo planirali ozbiljno se time baviti. Jednoga dana šetali smo šumom i Ria je brzinom svijetlosti odjurila i počela kopati. Kada se vratila u ustima je donijela crni tartuf veličine oraha i mašući repom, spustila ga pred nas na pod. Istoga dana prošetali smo još par puta u blizini tog mjesta i Ria je pronašla još dva tartufa. Uzbudljiva igra u kojoj uživaju i čovjek i njegov najbolji prijatelj, postala je sve češća i zanimljivija.

2013. Godine odlučili smo se na jedno leglo samo kako bi ispunili svoju dječju želju i vidjeli kako je to imati puno malih psića. Potpuno očarani psićima odlučili smo se zadržati jednu curicu da Ria ima društvo. Par mjeseci kasnije, nismo mogli odoljeti i ostavili smo curicu i dečka!

Potpuno zaneseni Lagottima odlučili smo napraviti veliki korak i preseliti se u našu kuću na Žumberku. Donji dio vikendice postao je naš dom a gornji dio turističke sobe. Danas imamo 8 Lagotta i naša mala uzgajivačnica dio je velike FCI obitelji. Uživamo u druženju sa našim gostima i prekrasnom životu u netaknutoj prirodi o kojem smo nekada sanjali. Lagotto Romagnolo potpuno je promijenio naš život, nadamo se da će i vaš Lagotto promijeniti vaš 🙂